Wie zijn wij?

Tuss-enin Ranonkel is een toneelvereniging voor jong en oud. Twee keer per jaar kan je ons op de planken terugvinden. Een keer in november waar de kinderen de splinters van de planken spelen en één keer in maart, waar onze oude garde het overneemt!

Bij Tuss-enin Ranonkel kan iedereen terecht. Naast onze talenten jong en oud op de planken, hebben we ook heel wat talenten achter de schermen: decorbouwers, kledijontwerpers, organisatorische wonders, licht om u tegen te zeggen, grimeurs die de jongste oud maken en de mooiste lelijk en zoveel meer.

Daarnaast is Tuss-enin Ranonkel ook actief op heel wat andere activiteiten: zo vind je ons met onze drankenstand op de jaarlijkse Vossemse feesten, zie je heel wat van onze acteurs terug op de Halloweenwandeling en op de paashazenwandeling en organiseren we toneelgerichte activiteiten voor jong en oud in het kader van onze producties

Hebben we je warm gekregen? Blader dan zeker door de website voor meer informatie, neem een kijkje tussen onze oude foto’s, bestel je kaarten voor aanstaande producties of neem contact met ons op als je ons wilt vervoegen op of naast de schermen!

Wij hopen u snel te verwelkomen op één van onze activiteiten !

 

Tuss-enin

142740227303912600_resized

Ook de iets oudere jeugd verwelkomen we van harte. Vanaf 18 jaar behoren de acteurs tot Tuss-enin. Zij beginnen het repetitieproces in december met een heus inleefweekend. Een heel weekend worden ze reeds ondergedompeld in het stuk en hun personage. Vanaf dan kan het echte werk beginnen en graven ze elke maandag en woensdagavond dieper in het verhaal om dit in maart op hun publiek los te laten. Geen enkel genre, rol of uitdaging schrikt hen af. Met een leuke groep en een blooper en een lach hier en daar, spelen ze elk jaar weer een nieuw stuk klaar!

 

Ranonkel

ActeursSter

Elk jaar werken we gedurende drie maanden aan één grote productie met onze jeugdafdeling. Na de grote vakantie begint toneel alweer te kriebelen bij onze jonge garde en eind augustus, starten we met repeteren. Elke zaterdagvoormiddag en woensdagavond geven de kinderen het beste van zichzelf: teksten uit het hoofd leren, de intonatie goed krijgen, leren bewegen op een podium, dansen en soms zelfs zingen en dat allemaal tegelijk kost bloed, zweet en tranen, maar vooral heel erg veel plezier. Midden november is het dan zo ver en zetten ze gedurende één weekend hun beste beentje voor. Bij ranonkel kunnen alle kinderen tussen de 6 en de 18 jaar die eens op de planken willen staan, terecht. Omdat werken met hele grote groepen kinderen niet vanzelfsprekend is, zijn we genoodzaakt met een wachtlijst te werken. We doen er echter alles aan om wachttijden zo kort mogelijk te maken. Heb je nog verdere vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren!